Shiatsu massage voor balans tussen lichaam en geest

Breng je lichaam weer in balans

Voel je een overbelasting en heb je het idee dat je soms door de bomen het bos niet meer ziet? Kies dan voor een shiatsu massage. Shiatsu therapie is overgewaaid uit Japan en is een intensieve manipulatie van het lichaam. Deze therapie zorgt voor volledige ontspanning, zodat de energie in jouw lichaam weer helemaal in balans komt.

Waarom shiatsu massage?

Het is belangrijk dat je bij problemen in het lichaam ook aandacht schenkt aan de geest. Bij shiatsu massage is het doel de balans tussen lichaam en geest te herstellen. Niet alleen jouw klacht wordt behandeld, maar ook de oorzaak.

Ik als shiatsu therapeut oefen een intense druk op je lichaam uit. Verwacht daarom bij shiatsu therapie geen zachte ontspanningsmassage. Maar juist de shiatsu techniek zorgt ervoor dat energie die ergens stokt, weer volop kan stromen. De Japanse massage kan voor veel problemen ingezet worden. Hieronder zie je een overzicht:

  • Stress
  • Angst
  • Constipatie
  • Menstruatieproblemen
  • Gespannen nek
  • Spanning in de maag
  • Hoofdpijn
  • Rugpijn
  • Slapeloosheid

Meridiaan Shiatsu massage?

Als je bij Apollo in Gouda komt, zal de shiatsu therapeut met vingers en duimen (en soms ook de handpalmen) een druk uitoefenen op bepaalde punten op je lichaam. Deze punten zijn verbonden met meridianen.

 

Het doel van de massage is om de stroom van vitale energie te bevorderen. Hierdoor zal de genezing op gang komen.

Soms kunnen bepaalde punten gevoelig aanvoelen. Het is belangrijk dat je bij een ongemakkelijk gevoel dit laat weten aan de shiatsu therapeut. Niet alleen je klachten worden behandeld, ook je zelfhelend vermogen wordt door een shiatsu massage gestimuleerd. 

 

Bij deze natuurgeneeskundige therapie kijk ik op een holistische wijze. Dit is op zowel fysiek, emotioneel, sociaal, mentaal en spiritueel vlak.

Hoe ziet een shiatsu massage eruit bij Apollo Gouda?

Bij Apollo Gouda duurt een shiatsu behandeling gemiddeld 50 minuten. Tijdens de behandeling houd je je kleding aan.

Het is aan te raden comfortabele katoenen kleding te dragen en riemen, horloges en sieraden af te doen. Eet geen zware maaltijd kort voor de behandeling.

 

We starten met een kennismakingsgesprek. Ik stel je vragen over je algehele gezondheid en de interne en externe factoren die daarmee samenhangen.

Wat anderen over Apollo Gouda zeggen

"Heerlijke, een heel-rijke ervaring. Piet Jan heeft warme, zekere, aanwezige handen, ik kan ze goed voelen en volgen. Zijn aanwezigheid is duidelijk genoeg, zodat ik kon communiceren wat er tijdens zijn aanraking in mijn lichaam gebeurde. Alles gebeurt afgestemd en in heel rustig tempo. Geen onverwachte bewegingen. Door het trage tempo, verdiept mijn ademhaling meer en meer. En dat verdiept weer het voelen. Zo kan ik heel grondig en diep ervaren wat er gebeurde in mijn lijf. Overall voelde ik mij gaandeweg echt uitgebalanceerd. En nu weer helemaal 1 geheel. Fijn!!"
Daniella
vaste klant
“De vertraagde aanraking van Piet Jan zet een uitnodiging neer om in mijzelf te voelen en bracht een diepe ontspanning teweeg. Al het denken gleed van mij af. De aanwezigheid, aandacht en stevigheid gaven mij een veilige bedding.”
Chantal
vaste klant

Hoe ziet een shiatsu massage eruit bij Apollo Gouda?

Bij Apollo Gouda duurt een shiatsu behandeling gemiddeld 50 minuten. Tijdens de behandeling houd je je kleding aan.


Het is aan te raden comfortabele katoenen kleding te dragen en riemen, horloges en sieraden af te doen. Eet geen zware maaltijd kort voor de behandeling.

 

We starten met een kennismakingsgesprek. Ik stel je vragen over je algehele gezondheid en de interne en externe factoren die daarmee samenhangen.

Wanneer boek je een shiatsu massage?

Vind je het lastig om alle ballen in de lucht te houden? Een shiatsu behandeling versterkt het balans tussen lichaam en geest. Je levensenergie (Ki) wordt van binnenuit gestimuleerd en je ervaart meer ontspanning, beweging en ruimte.


Shiatsu is gericht op diverse klachten van emotionele, geestelijke en chronische fysieke aard.  Ik ben een gekwalificeerd shiatsu therapeut en daarom mag je rekenen op een veilige shiatsu therapie.

Omdat tijdens een shiatsu massage druk wordt uitgeoefend op je lichaam, is het goed om te weten dat dit niet direct toegepast mag worden op kneuzingen. Maar ook niet op een ontstoken huid of wonden die nog niet genezen zijn. Tevens is het niet verstandig om direct na een operatie deze massage te boeken.

Boek direct jouw shiatsu behandeling

Veel gestelde Vragen

Een Shiatsu sessie begint met een inleidend gesprek om te verkennen wat er op dat moment speelt. Ik stel je vragen over je algehele gezondheid en de interne en externe factoren die daarmee samenhangen. Je ligt op een futon (Japanse matras) waardoor ik gebruik kan maken van de zwaartekracht en natuurlijke druk op het lichaam kan toepassen.

Lees op de pagina zelf de ervaringen van anderen die een of meerdere shiatsu sessie(s) hebben gevolgd.

Enkele zorgverzekeraars vergoeden een gedeelte van de Shiatsu behandelingen vanuit de aanvullende verzekering als de aanvullende verzekering alternatieve zorg dekt. Apollo Gouda is lid van de beroepsvereniging LVNT en beschik over de AGB-codes welke noodzakelijk zijn voor de vergoeding bij uw zorgverzekeraar.

Bij shiatsupraktijk Gouda bieden we drie soorten behandelingen: 

Kennismakingsgesprek – gratis

60 minuten behandeling – 65 euro

90 minuten behandeling – 95 euro

120 minuten behandeling -130 euro

Apollo Gouda | Holistische massages & meer. draait op SYS PlatformSYS Platform - Websites voor coaches