Shiatsu massage

Shiatsu massage is een manier om de energiestromen in het lichaam weer in balans te brengen

Voel je een overbelasting en heb je het idee dat je soms door de bomen het bos niet meer ziet? Kies dan voor een shiatsu massage. Shiatsu therapie is overgewaaid uit Japan en is een intensieve manipulatie van het lichaam. Deze therapie zorgt voor volledige ontspanning, zodat de energie in jouw lichaam weer helemaal in balans komt.

AR_rebalancing_foto2
AR_rebalancing_foto3
PJ-Hollemans0591_181213_100737
06291599-DDFB-4FF9-9318-2291196566FC_1_105_c
Waarom Shiatsu massage?

Het is belangrijk dat je bij problemen in het lichaam ook aandacht schenkt aan de geest. Bij shiatsu massage is het doel de balans tussen lichaam en geest te herstellen. Niet alleen jouw klacht wordt behandeld, maar ook de oorzaak.

Ik als shiatsu therapeut oefen een intense druk op je lichaam uit. Verwacht daarom bij shiatsu therapie geen zachte ontspanningsmassage. Maar juist de shiatsu techniek zorgt ervoor dat energie die ergens stokt, weer volop kan stromen. De Japanse massage kan voor veel problemen ingezet worden. Hieronder zie je een overzicht:

Hoe werkt een Shiatsu massage?

Als je bij Apollo in Gouda komt, zal de shiatsu therapeut met vingers en duimen (en soms ook de handpalmen) een druk uitoefenen op bepaalde punten op je lichaam. Deze punten zijn verbonden met meridianen.

 

Het doel van de massage is om de stroom van vitale energie te bevorderen. Hierdoor zal de genezing op gang komen.

Soms kunnen bepaalde punten gevoelig aanvoelen. Het is belangrijk dat je bij een ongemakkelijk gevoel dit laat weten aan de shiatsu therapeut. Niet alleen je klachten worden behandeld, ook je zelfhelend vermogen wordt door een shiatsu massage gestimuleerd. 

 

Bij deze natuurgeneeskundige therapie kijk ik op een holistische wijze. Dit is op zowel fysiek, emotioneel, sociaal, mentaal en spiritueel vlak.

Wanneer ga je naar een Shiatsu therapeut?

Word je elke dag opnieuw geteisterd door spijsverteringsproblemen, slapeloosheid, hoofdpijn of rugpijn? Is het de hoogste tijd om je batterijen weer op te laden, je te ontspannen en volledig te ontstressen? Dat is een shiatsu massage echt iets voor jou!

Shiatsu wordt niet alleen beschouwd als een volwaardige therapie, het is ook een eenvoudige manier om pijn te verlichten en te genieten van een moment van puur welzijn. Probeer het zelf: slechts enkele sessies shiatsu volstaan om je welzijn en vitaliteit te boosten.

Concreet verlicht Shiatsu bepaalde fysieke en psychologische pijn zoals stress, spanning, spijsverteringsproblemen en spier- of gewrichtsklachten. Bovendien zorgt Shiatsu massage ervoor dat je volledig ontspant en krijgt je organisme een boost tijdens een moment van puur welzijn.

Wat anderen over Piet Jan zeggen
Hoe ziet een shiatsu massage eruit bij Apollo Gouda?

Bij Apollo Gouda duurt een shiatsu behandeling gemiddeld 50 minuten. Tijdens de behandeling houd je je kleding aan.

Het is aan te raden comfortabele katoenen kleding te dragen en riemen, horloges en sieraden af te doen. Eet geen zware maaltijd kort voor de behandeling.

We starten met een kennismakingsgesprek. Ik stel je vragen over je algehele gezondheid en de interne en externe factoren die daarmee samenhangen.

Verwachtingen na een Shiatsu behandeling
  • Ervaar een diep gevoel van innerlijke rust
  • Loslaten van onverwerkte emotie
  • Verhoogd energie niveau
  • Helderheid in gedachten
  • Meer rust in je hoofd
  • Loslaten van vastzittende spanning
  • Inzichten over je levenspad
  • Verbinding met intuïtie

Na een behandeling bij mijn praktijk in Gouda voel je vooral meer energie en levenslust.

Boek direct jouw shiatsu behandeling
Veelgestelde vragen

Een Shiatsu sessie begint met een inleidend gesprek om te verkennen wat er op dat moment speelt. Ik stel je vragen over je algehele gezondheid en de interne en externe factoren die daarmee samenhangen. Je ligt op een futon (Japanse matras) waardoor ik gebruik kan maken van de zwaartekracht en natuurlijke druk op het lichaam kan toepassen.

Lees op de pagina zelf de ervaringen van anderen die een of meerdere shiatsu sessie(s) hebben gevolgd.

Enkele zorgverzekeraars vergoeden een gedeelte van de Shiatsu behandelingen vanuit de aanvullende verzekering als de aanvullende verzekering alternatieve zorg dekt. Apollo Gouda is lid van de beroepsvereniging LVNT en beschik over de AGB-codes welke noodzakelijk zijn voor de vergoeding bij uw zorgverzekeraar.

Bij shiatsupraktijk Gouda bieden we drie soorten behandelingen: 

Kennismakingsgesprek – gratis

60 minuten behandeling – 65 euro

90 minuten behandeling – 95 euro

120 minuten behandeling -130 euro