Rebalancing

Hoe meer je bewust bent van je eigen lijf, hoe zelfstandiger je in de wereld staat​

Door coaching en lichaamsgerichte therapie begeleid ik jou om bewust contact met je lichaam maken. Je leert te luisteren naar je lichaam waardoor je weer kunt ontspannen en herstellen.

00114455-BC04-4237-9B7C-D3BA905668F3_1_105_c
AR_rebalancing_foto3
Apollo_praktijk_Rebalancing__Shiatsu_NLD_387660_08
595F2FA2-BBA6-46CE-8765-9882235ABB59_1_105_c

Waarom een rebalancing coaching sessie

Als kind worden we geboren met een natuurlijke mate van levendigheid, spontaniteit en onbevangenheid. Gedurende ons leven slaan we (on)bewust ervaringen op, houden we ons in en passen we ons constant aan in situaties.

Al deze levensovertuigingen brengen spanningen in het lichaam. Je passie, woede of enthousiasme mag niet gevoelt worden, waardoor het inhouden en aanpassen veel zelfbeheersing en inspanning vraagt van het lichaam. Op lichamelijk niveau gebeurt dit door bijvoorbeeld het aanspannen van bepaalde spiergroepen of ongecontroleerde ademhaling. Vaak verloopt deze disbalans onbewust en komt het lichaam uit zijn natuurlijk evenwicht. Dit kost veel energie.

De symptomen van disbalans zijn:

Psychische en/of lichamelijke klachten zoals futloosheid, stress, slapeloosheid, hoofdpijn, depressieve gevoelens, onvrede, piekeren of bijvoorbeeld nek- en rugklachten. Ieder lichaam vertelt zo zijn eigen geschiedenis en is daarin uniek.

Hoe werkt Rebalancing?

Rebalancing kent drie belangrijke pijlers; meditatie, zelfonderzoek en lichaamswerk.

Het zelfonderzoek leert je wat je ervaart en voelt. Het lichaamswerk is een vertragende vorm van masseren met alle aandacht wat voor jou op dat moment belangrijk is. Tijdens een rebalancing behandeling leer je om gevoelens en kwaliteiten die lang verborgen zijn te openen. Dit brengt je weer in contact met je oorspronkelijke kracht en levenslust. Fysieke of psychische problemen zijn voor Rebalancing een ingang naar een dieper en essentiëler niveau van ervaren.

Als Rebalancing therapeut nodig ik je uit om aandachtig de aanrakingen te ervaren, te voelen hoe het voelt. Simpelweg om aanwezig te zijn in je lichaam.

Hoe werkt Rebalancing?

Heb jij het idee dat je niet meer op je plek zit? Of niet lekker in je vel? Iedereen met lichamelijke onvrede in een bestaande levenssituaties heeft baat bij een behandeling van een rebalancing therapeut. Redenen om te denken aan rebalancing:

Rebalancing therapie zorgt weer voor een ontspannen lichaam om ruimte te creëren om jezelf verder te ontdekken. 

Wat anderen over Piet Jan zeggen

Hoe ziet een Rebalancing behandeling eruit bij Apollo Gouda?​

Bij Apollo Gouda duurt een rebalancingsessie 1,5 uur. We starten met een kennismakingsgesprek wat de leidraad vormt voor de sessie. We bespreken je situatie en waar je het meest behoefte aan hebt. Er wordt altijd uitgegaan van datgene wat het meest actueel is.

Daarna ontvang ik je graag op de massagetafel. Tijdens het aanraken stel ik vaak vragen die je helpen om in contact te komen met wat er in je lichaam leeft. De verschillende massagetechnieken die ik daarvoor gebruik:

 • Diepe spier- en weefselmassage
 • Strekkingen
 • Dynamische gewrichtsontspanning
 • Zachte aanraking en beweging

Door deze aandachtige, trage vorm van masseren wordt het lichaam ontspannen en brengt het je in contact met je oorspronkelijk kracht.

Verwachtingen na een Rebalancing behandeling

 • Ervaar een diep gevoel van innerlijke rust
 • Loslaten van onverwerkte emotie
 • Verhoogd energie niveau
 • Helderheid in gedachten
 • Meer rust in je hoofd
 • Loslaten van vastzittende spanning
 • Inzichten over je levenspad
 • Verbinding met intuïtie

Na een behandeling bij mijn rebalancingpraktijk in Gouda voel je vooral meer energie en levenslust.

Boek direct jouw rebalancing behandeling
Apollo staat voor een diepe ontspanning en rust in je hoofd.
Veelgestelde vragen

Een Rebalancing sessie begint met een inleidend gesprek om te verkennen wat er op dat moment speelt. Dit kan in zelfonderzoek of op de massagetafel nader worden onderzocht en gevoeld. Doordat elke sessie volledig is afgestemd op de je en op wat zich aandient, is elke sessie en volgorde uniek. In de sessies werken we samen en bespreken we praktische handvatten voor in je dagelijkse leven.

Lees op de pagina zelf de ervaringen van anderen die een of meerdere Rebalancing sessie(s) hebben gevolgd.

Enkele zorgverzekeraars vergoeden een gedeelte van de Rebalancing behandelingen vanuit de aanvullende verzekering als de aanvullende verzekering alternatieve zorg dekt. Apollo Gouda is lid van de beroepsvereniging LVNT en beschik over de AGB-codes welke noodzakelijk zijn voor de vergoeding bij uw zorgverzekeraar.

Een sessie bij Rebalancingpraktijk Gouda bestaat uit drie elementen; meditatie, zelfonderzoek en lichaamswerk.

Tijdens een rebalancing sessie ga je gevoelens en kwaliteiten die lang verborgen zijn openen. Zo kom je dichter bij jezelf.

Bij stress, burn-out of (andere) langdurige lichamelijk klachten is het raadzaam om naar een rebalancingpraktijk te gaan. Rebalancing therapie zorgt voor een ontspannen lichaam.

Bij rebalancingpraktijk Gouda bieden we drie soorten behandelingen:

 

Kennismakingsgesprek – gratis
60 minuten behandeling – 65 euro
90 minuten behandeling – 95 euro
120 minuten behandeling -130 euro