Holistische massage; de kunst van het aanraken

Leven vanuit ontspanning

Holistisch komt van het Griekse woord Holos, wat Heel betekent. Synoniemen voor integraal zijn algeheel, allesomvattend en volledig. De massage werkt via je fysieke lichaam door op je emotionele, mentale en spirituele lichaam. Al deze lagen zijn met elkaar verbonden, hebben invloed op elkaar en maken jou als persoon.

Waarom een Holistische massage?

Bij een holistische massage gaan we samen op onderzoek wat je klachten/spanningen/thema’s je willen vertellen. Wat wil er opgemerkt, geuit en gevoeld worden? Via aanraking kom je dichter bij jezelf en krijg je de mogelijkheid om te voelen in het moment. Door met aandacht te blijven bij datgene wat je klacht te vertellen heeft, verken je je innerlijke binnenwereld en kun je dichter bij de basis van de klacht/ het vraagstuk komen. De ervaringen en inzichten vanuit de sessie kunnen je handvaten geven om de balans in jezelf te herstellen. En mogelijk nieuwe stappen te zetten in de toekomst.

Wat doet een Holistische therapeut?

‘Je lichaam is een wijze raadgever. Alles wat je erin opmerkt, denk aan spanning, sensaties, beelden en emoties, zegt iets over wat je op dit moment nodig hebt. Iets warmers aantrekken als je het koud hebt is voor veel mensen nog wel vanzelfsprekend, maar de wat vagere en dieperliggende gevoelens, daar zijn we ons vaak niet bewust van, laat staan dat we er iets mee doen.’

En dat is precies waarbij een holistische massage kan helpen: stilstaan  tussen alle drukte door. Het is een ongedwongen manier om jezelf beter te leren kennen. 

 

Voor wie is een holistische massage?

Zit je veel in je hoofd, meer ‘denken’ dan ‘voelen’ en daardoor last van stress of vermoeidheid. Misschien heb je last van beginnende fysieke klachten of chronische klachten zoals stress of een Burn-out.
Een massage heeft over het algemeen een kalmerend effect, werkt pijnstillend, stimuleert de bloedsomloop en lymfestroom. De stofwisseling en het immuunsysteem wordt versterkt en de beweeglijkheid vergroot. Hierdoor kan de energie in je lichaam en en leven (weer) beter stromen.

 

Een cadeautje voor iedereen

Wat anderen over Piet Jan zeggen

“Zowel de persoon Piet-Jan als de praktijkruimte van Apollo Rebalancing nodigen uit tot ontspannen en overgave. Piet-Jan neemt je op een rustige integere manier mee in het proces van uit je hoofd in je lijf. Voor mij steeds weer een moment waarin mijn gedachtenstroom tot rust komt, ik mezelf letterlijk ruimer , voller en meer gegrond ga voelen en er regelmatig inzichten binnen vallen. Een aanrader dus.”

 

~ Ine ~

Boek direct jouw holistische massage

Apollo Gouda | Holistische massages & meer. draait op SYS Platform SYS Platform - Platform voor Coaches & Opleiders