Piet Jan Hollemans

De eerste foto's van de maan hingen aan het plafond boven mijn bed. Elke avond droomde ik van een reis door het universum en was ik een astronaut opzoek naar nieuwe avonturen. Mijn nieuwe avontuur is kitesurfen.

Mijn avontuur naar ApolloGouda

Mijn droom was om vlieger te worden en samen met mijn vader de wereld ontdekken. Die droom werd geen werkelijkheid. Het werd een carrière als commercieel manager in het zakenleven. Enkele jaren geleden liep ik vast in mijn werk. Een burn-out was het gevolg. Ik besloot via een outplacement traject bij Van Ede & Partners te onderzoeken wat ik werkelijk wilde. Hier ontdekte ik mijn werkelijke passie. 

Mensen helpen om weer in hun kracht te komen. Ik heb een intense persoonlijkheid training gevolgd die twee jaar duurde, waar ik veel over mijzelf heb geleerd. In mijn zoektocht naar mijzelf heb ik Rebalancing sessies ondergaan. Ik begon weer te voelen en alles mocht er zijn, hoe heerlijk was dat! Dit alles inspireerde mij om Rebalancer te worden.

Tijdens de drie jarige opleiding wilde ik meer ervaren en besloot om een vier jarige opleiding tot Shiatsu therapeut te gaan volgen. Deze unieke combinatie brengt het hele lichaam op natuurlijke wijze weer in balans.

Nu heb ik een eigen praktijk in Gouda, namelijk  Apollogouda. Hier behandel ik cliënten met Rebalancing en Shiatsu. Ik heb mij aangesloten bij de Vitaliteitsgroep, waar ik als stress- en burn-out coach werk in mijn eigen praktijk. In Zoetermeer werk ik samen met Chera Mulder. In haar praktijk werk ik twee dagdelen als traditioneel Shiatsu therapeut.  Daarnaast werk ik als freelance masseur bij Retreat in Rotterdam

Inspiratie voor Apollo

Het Apollo ruimtevaart programma begon in het jaar dat ik op deze wereld kwam. Apollo project doet mij denken aan ontdekkingsreizen naar onbekende gebieden. Bij Rebalancing spreken we van denken, naar voelen naar zijn. Zijn wie je werkelijk bent. Mijn eerste Rebalancing sessie deed mij weer denken aan het jongetje van vroeger. Ik maakte tijdens de sessie een gevoelsreis door mijn eigen lichaam en ontdekte hoe ik mijn gevoelens en emoties had genegeerd.

Inspiratie naar het logo

Het logo verwijst naar de vijf elementen theorie. Dit is een een van de  belangrijkste theorieën van de traditionele Chinese Geneeskunde. De vijf elementen houden verband met vijf fundamentele stoffen in de natuur, namelijk: Aarde (geel), Hout (groen), Vuur (rood), Water (donker blauw) en Metaal (wit). Er zijn twee belangrijke cycli te herkennen in de 5 elementen leer. Dat is enerzijds de voedende cyclus en anderzijds de controlerende cyclus. Een voorbeeld is dat water voedt hout en water controleert vuur.

ApolloGouda

By exploring the wisdom of your body, you will release
the trauma within your body

Wat anderen over Piet Jan zeggen
Liefde voor jezelf

Op de dag dat hij zeventig jaar werd, schreef Charlie Chaplin een prachtige tekst. Terugkijkend op zijn leven ontdekte hij dat liefde voor jezelf alles in een ander perspectief zet en het leven mooier en lichter maakt.